Kinderboerderij

Omgang met dieren vinden alle kinderen geweldig! Het knuffelen en verzorgen van de dieren wordt door hen met volle overgave gedaan. Op de boerderij zijn verschillende dieren te bewonderen en te verzorgen, zoals onze ezels, hangbuikzwijntjes, geiten, kippen, konijnen, cavia’s en katten. Voor het kleinvee, de cavia’s en konijnen is er een knuffelplek waar de kinderen zelf in kunnen klimmen met behulp van houtblokken en waar de baby’s ook hun eerste kennismaking met de diertjes hebben. Voor de grote dierenweide geldt dat de kinderen onder begeleiding naar ze toe mogen gaan om ze te aaien en te voeren. De beesten kunnen niet uit zichzelf bij de kinderen komen en ook de kinderen kunnen/mogen niet zelf naar de beesten gaan. 

Het op jonge leeftijd betrekken van de kinderen bij het voeren en verzorgen van dieren heeft vooral een positieve invloed op sociaal gebied. Ze leren zich in te leven in meer dan alleen zichzelf. Spelenderwijs krijgen ze steun bij het verkrijgen van positieve normen en waarden.

Elke dag naar buiten

De buitenruimte is volledig omheind en grenst direct aan de speelruimte. Kinderen kunnen hier onder voortdurend toezicht, veilig en vrij spelen. We laten de kinderen kennis maken met de dieren van de “kinderboerderij” en de natuur, het buiten zijn en de omgang met dieren staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. De kinderen leren natuurlijke materialen kennen en worden betrokken bij het telen van verschillende groenten en fruit. Kinderen ervaren hierdoor bewust verschillende seizoenen, het groeien en bloeien van planten.

Veel ruimte om te bewegen

Door veel buiten te spelen raken de kinderen niet alleen gewend aan de verschillende dieren- en natuurgeluiden, maar worden ook hun fantasie en zintuigen geprikkeld door de vele mogelijkheden en gebruik van “natuurlijke” materialen. Bovendien wordt de motoriek gestimuleerd door de mogelijkheid van veel bewegen, zoals klimmen, schommelen, rennen en fietsen.